Wie können wir Ihnen helfen?

Hilfeartikel

In diesem Bereich der Billit-Website finden Sie Anleitungen und Informationen zu allen Funktionen von Billit. Sie können Hilfeartikel über die Suchfunktion oder über die Menüstruktur auf der linken Seite finden.
search

Das Layout einer Vorlage anpassen

Sobald Sie eine Vorlage ausgewählt haben, sehen Sie darunter die Layout-Einstellungen für diese Vorlage. Diese bestehen aus einer Kopfzeile – mit dem Namen der Vorlage und den Abständen oben und unten – und einem Layoutfenster, das das eigentliche Layout enthält.

Hier können Sie Ihr Rechnungslayout auf verschiedene Weisen anpassen. Das Rechnungslayout besteht immer aus drei Arten von Elementen:

 • Abbildungen
  Down

  Neben inhaltlichen und formalen Elementen können Sie Ihrer Rechnungsvorlage auch Abbildungen auf verschiedene Weise hinzufügen.

  Logo: Om je bedrijfslogo aan je factuurlay-out toe te voegen dien je het logo eerst op te laden in Billit. Dit doe je door op het submenu ‘Algemeen’ te klikken onder het menu ‘Instellingen’. In het ‘Algemeen’-kader kun je het logo opladen door op de knop ‘Bladeren’ te klikken en het bestand op je computer te selecteren. Bestandstypes die je kunt opladen zijn .png, .jpg, .jpeg en .tif. De aangeraden afmetingen van je logo zijn: breedte: 400px en hoogte: 200px.

  Achtergrondafbeeldingen: een achtergrondafbeelding kun je nog het best vergelijken met briefpapier. De afbeelding wordt weergegeven op de achtergrond van je volledige factuurblad. Naast .png, .jpg, .jpeg en .tif kun je hiervoor ook een pdf-afbeelding invoegen. Zorg ervoor dat de verhouding van je achtergrondafbeelding dezelfde is als die van een A4-blad. In de vakken 'Marge in mm' kun je een marge instellen om de inhoud van je factuur naar beneden of naar boven te duwen. Zo kan je ervoor zorgen dat de inhoud van je factuur iets lager of hoger komt te staan om er voor te zorgen dat de boven- of onderkant van je achtergrondafbeelding zichtbaar blijft.

  Losse afbeeldingen: Je kunt ook op andere plaatsen in je lay-out afbeeldingen invoegen. Hiervoor maak je gebruik van de afbeelding-knop in de opmaakbalk.

  Nadat je op deze knop klikt krijg je de mogelijkheid om de url waarop je afbeelding te vinden is in te geven.

  Heb je zelf geen server waar je afbeeldingen kunt uploaden, dan kan je ook eerst de afbeelding toevoegen als bijlage aan je bedrijfsfiche. Klik hiervoor op ‘Toevoegen’ in het vak ‘Bijlagen’ onder je bedrijfsfiche en selecteer de afbeelding op je computer.

  Eenmaal je de afbeelding hebt toegevoegd aan je bedrijfsfiche kun je de afbeeldings-url kopiëren door met de rechtermuisknop te klikken op de datum waarop je de afbeelding hebt opgeladen en daarna op ‘kopieer koppelingslocatie’ te klikken. Daarna kun je de url plakken in het url-veld van het kader dat opent wanneer je een losse afbeelding aan je factuurlay-out wil toevoegen.

  • Een laatste soort afbeeldingen die je aan je factuur kunt toevoegen zijn productafbeeldingen . Hiervoor dien je wel eerst afbeeldingen aan je producten toe te voegen. Meer info over het toevoegen van afbeeldingen aan een product vind je hier . Aangezien productafbeeldingen afhankelijk zijn van de producten die op je factuur komen moet je hiervoor gebruik maken van een sleutel. Om de sleutel toe te voegen aan je factuur ga je op dezelfde manier tewerk als voor inhoudelijke tekstelementen. Je klikt op de plaats in de factuurlay-out waar je de productafbeelding wilt zien verschijnen, en klikt dan op de sleutel voor productafbeeldingen in de lijst rechts. De sleutel voor productafbeeldingen is $Line.image$.